Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Brandpreventie

In Nederland vinden jaarlijks meer dan 100.000 woningbranden plaats. Om dit te voorkomen, informeert Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bewoners over brandveiligheid. Maar hoe zorg je ervoor dat deze boodschap blijft hangen?

Bewoners zijn zich bewust van het gevaar van brand, maar toch heerst er een gevoel van “dat overkomt mij niet”. Uit ervaring weet Veiligheidsregio Noord-Holland Noord dat dit (spijtig genoeg) niet waar is. Het is dus heel belangrijk dat mensen worden geïnformeerd. Wanneer er een brand is geweest bij jou in de buurt ben je meer bezig met het probleem en zal je eerder willen weten hoe je brand voorkomt.
Zodra er een brand geblust is, neemt de brandweer contact met ons op. Vervolgens targetten wij de omwonenden van de brand met onze Facebook campagne. Door de advertenties te koppelen aan een Facebook Canvas, wordt er informatie gegeven over de desbetreffende brandoorzaak en hoe dit voorkomen kan worden. Zo moesten omwonenden in één van de canvassen vluchten uit een brandend huis. Tijdens deze vluchtroute, kwamen ze levensreddende tips tegen. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk de video