Plan Nederland

CUT!

Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Girls First!

Wereldwijd zijn ruim 200 miljoen meisjes en vrouwen het slachtoffer van besnijdenis. En iedere dag lopen ruim 8000 meisjes het risico om ook besneden te worden. Slachtoffers worstelen levenslang met de lichamelijke en emotionele gevolgen van deze verminking, die in sommige gevallen resulteert in de dood.

Meisjesbesnijdenis is zo gruwelijk dat je het probleem niet zomaar kunt laten zien. Om de gruwelijkheid van deze traditie op een respectvolle manier te kunnen tonen werkten we samen met paper artist Mandy Smith. Door middel van papieren vagina’s hebben het probleem onder de aandacht gebracht. De video werd ingezet op Facebook, Instagram, Youtube en Twitter in zowel Nederland als België met als doel zoveel mogelijk vrouwen te bereiken.

Na enkele dagen werd de campagne afgekeurd door Facebook en Google; ‘Adult content’ en daarom niet te promoten via deze kanalen. Als reactie hierop deelden de Belgische media en de achterban van Plan België massaal de video. Het gevolg; de promotie op Facebook kon doorgaan.